Sastojci za napitak od jabuke i cimeta:
– 2 velike jabuke,
– 2 štapića cimeta,
– voda.
Napitak od jabuke i cimeta priprema se na sljedeći način:
Jabuke operite, narežite na tanke ploške i zajedno s cimetom stavite u bocu.
Sve preliti vodom i ostaviti preko noći.
Napitak popijte u roku od jednog dana, a jabuke i cimet možete koristiti tri dana za isti napitak.
To će vam pomoći u detoksikaciji i mršavljenju, a također će vam dati potrebnu energiju.
JABUKA
Jabuka je oduvijek smatrana ljekovitim voćem. Određene vrste jabuka sadrže deset puta više joda od banana ili marelica, što uz sadržaj vitamina C može biti od posebne važnosti u prevenciji bolesti štitnjače . Svježa jabuka, pojena na prazan želudac, omogućava tijelu da brzo, ili u roku dvadeset minuta, apsorbira hranjive i ljekovite sastojke iz nje.
CIMET
Među začinima koji zaista daju posebnu aromu i miris, jedinstven mjesto zauzima cimet. Rukopisi na sanskritu napisani 2800 godine prije Krista, pokazuju da je cimet poseban. Cimet je zasigurno jedan od najstarijih začina kojeg su poznavali još stari Kinezi, Egipćani i Feničani,
Izvornik: posnajela.rs